Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر فدراسیون تشکل های صنایع غذایی کشاورزی ایران گفت: قطعی برق علاوه بر خسارت های مختلفی که به صنایع وارد می کند در برخی از صنایع، مواد اولیه تولید فاسد می شود و لازم است زمان قطعی برق برای برنامه ریزی زود تر اعلام شود. - اخبار اقتصادی -

محسن نقاشی دبیر فدراسیون تشکل های صنایع غذایی کشاورزی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تاثیر قطع برق بر صنایع غذایی کشور  اظهار کرد: همانطور که یک بخش درمانی از قطعی برق آسیب می بیند، صنایع غذایی نیز از این معضل دچار مشکلات جدی می‌شود و باید فکر جدی برای رفع این مشکل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: غذایی که در یک کارخانه تولید می شود باید بتواند الزامات بهداشتی لازم را رعایت کند که عمل به آنها بدون داشتن برق امکان پذیر نیست؛ بنابراین از دولتمردان انتظار می رود که قبل از قطع برق، به تولید کنندگان اطلاع رسانی کنند تا بتوانند تدابیر لازم را اتخاذ کنند.

دبیر فدراسیون تشکل های صنایع غذایی کشاورزی ایران با بیان اینکه اگر مشکل برق و آب در کشور وجود دارد،  باید پیش بینی و برنامه ریزی برای کاهش خسارت آن وجود داشته باشد ادامه داد:  مواد اولیه تولیدکنندگان با قیمت های بالا و به سختی تامین می شود اما  برق به راحتی و به دفعات قطع می شود و به آنها آسیب می‌زند؛  در سال رفع مانع زدایی‌ها نباید به راحتی برای تولید کننده مانع ایجاد کرد.

قطعی برق زودتر به صنایع اعلام شود تا برنامه ریزی کنند

وی تصریح کرد: در صورتی که قطع برق زود تر اعلام شود، تولید کنندگان می توانند بر خلاف مسئولان مدیریت و برنامه ریزی لازم را داشته باشند.

نقاشی گفت: قانونی با عنوان بهبود فضای کسب و کار در کشور وجود دارد اما نه تنها به درستی اجرا نمی شود بلکه حتی به حرف تولید کنندگان نیز گوش داده نمی‌شود.

وی اظهار داشت: کارخانه ها تعهدات تولید و برنامه تولید دارند و درصورتی که برق به مدت 4 تا 5 ساعت قطع شود، نمی توانند به تعهدات خود عمل کنند و به اعتبار آنها لطمه و خسارت وارد می شود.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین باید توجه داشت که زمان در روند برخی تولیدات صنایع غذایی مانند پاستوریزه کردن مهم است در صورتی که به یکباره برق قطع شود به مواد اولیه مواد غذایی  آسیب وارد می شود.

نقاشی گفت: خسارت کارگری و وارد آمدن خسارت به دستگاه های تولید از جمله موارد دیگری است که قطعی برق برای کارخانجات صنایع غذایی ایجاد می کند؛ اما مهم ترین آسیبی که تولیدگنندگان می بینند مربوط به اعتبار آنها است حتی ممکن است به دلیل عدم امکان عمل به تعهدات،  مشتریان خود را از دست بدهند.

نقاشی با اشاره به اینکه عمده صنایع غذایی کشور امکانات برق اضطراری را ندارند اظهار داشت:  نزدیک به 95 درصد کارخانجات این امکان  را ندارد و با قطعی برق تولید آنها نیز متوقف می شود.

وی گفت: داشتن برق اضطراری از زیر ساخت های لازم برای کارخانه های صنایع غذایی به حساب می آید اما جز استاندارد های اجباری نیست و بیشتر کارخانجات ما این امکانات را ندارند.

دبیر فدراسیون تشکل های صنایع غذایی کشاورزی ایران  ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده به طور همزمان  از تولید کننده و مصرف کننده،  مواد اولیه و حتی صادرات دریافت می شود، درحالی که در همه کشور ها مالیات یک مرتبه و آن نیز مصرف کننده کالایی نهایی اخذ می شود.

وی با اشاره به اینکه با صنایع غذایی با در نظر گرفتن بخش کشاورزی 19.8 درصد اشتغال کشور را بر عهده دارد و نباید به این بخش بی اهمیت بود گفت: کشور های پیشرفته اقتصادی به طور معمول مجوز های واحد های تولید را ظرف 48 ساعت صادر می‌کنند اما در کشور ما، 2 سال طور می کشد و برخی نمی خواهد تولید به درستی در کشور شکل گیرد.

فاسد شدن مواد غذایی با قطعی برق

مدیر عامل یک  واحد تولیدی حوزه صنایع غذایی نیز در این ارتباط در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: صنایع غذایی از قطع سیستم برق خسارت هایی از بابت تعویق کار، عدم انجام تعهدات و  ایرادهای فنی دستگاه ها می بینند اما برخی از صنایع، نه تنها این مشکلات را دارند بلکه مواد طول خط تولید آنها نیز از بین می رود. 

وی افزود: در اربیل عراق با وجود اینکه مشکل کمبود برق و قطعی این خدمت  به دفعات وجود دارد اما به تولید کنندگان تعهد داده می شود که برق آنها قطع نخواهد شد و کمبود برق در مصرف خانگی جبران میشود، اما در کشور ما به محض اینکه مشکلات تامین برق و گاز ایجاد می‌شود  اولین جاهایی که با قطعی مواجه می شوند کارخانه ها هستند.

مدیر عامل شرکت صنایع غذایی ادامه داد:صنایع غذایی آنقدر مشکلات عجیب و غریب دارند که قطع برق تنها یکی از آنها است و  بی نظمی‌ دستگاه های دولتی در قبال آنها  تبدیل به یک عادت شده،  این بی‌نظمی‌ها به خاطر مدیریت دولتی امور و بی تجربگی تصمیم گیران در حوزه مسئولیت خود است. 

وی تصریح کرد: هر ساعت قطعی برق برای کارخانه علاوه بر هزینه نیروی کار، باعث عقب افتادن از تعهدات به مشتریان و حتی در مواردی باعث خراب شدن دستگاه ها می‌شود.

وی گفت: زیان های نا ملموس در مقایسه با زیان های ملموس یاد شده، خسارت بیشتری وارد می کند زیرا در این شرایط دیگر نمی توان برنامه ریزی و به تعهدات خود عمل کنند و به یکباره به اعتبار یک شرکت لطمه وارد می شود.

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کارخانه کالاهای اساسی صنعت برق ایران کارخانه کالاهای اساسی صنعت برق ایران تولید کنندگان برنامه ریزی مواد اولیه دستگاه ها قطعی برق قطع برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۴۹۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، محمود شهریاری مدیرعامل این شرکت اظهار داشت: ما با رسیدن به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز توانستیم قطعات مورد نیاز صنایع مختلف را طراحی و تولید کنیم که قیمت آن کاملاً مقرون به صرفه است و با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی عرضه می‌شوند.

وی به مزیت این محصول تولید شده اشاره کرد و گفت: این محصولات در برابر آتش و گرمای زیاد نمی‌سوزند و تجزیه نمی‌شوند.

شهریاری افزود: دستگاه‌های خطوط شیشه، کاشی و سرامیک که به صورت اتومات هستند تکنولوژی بسیار بالایی دارند و با سرعت و دمای بالایی کار می‌کنند که این محصول با این ویژگی می‌تواند بسیار کاربردی باشد.

این پژوهشگر با بیان اینکه این دانش فنی برای صنایع مختلفی کاربرد دارد، گفت: علاوه بر صنایع شیشه و کاشی در حال گسترش این دانش فنی برای صنایعی با دمای بالا، به عنوان قطعات و ملزومات مربوط به کوره‌های عملیات حرارتی، چیدمان کوره‌ها، هیترها، بوته‌ها و به طور کلی تمام قطعاتی که کاربرد دما بالا دارند، هستیم.

گفتنی است، قطعات مختلف مورد استفاده در صنعت شیشه و کاشی با این دانش فنی بومی‌سازی شده است.

کد خبر 6098231

دیگر خبرها

  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • یخساز صنعتی و یخساز قالبی: افزایش بهره وری در صنایع مختلف
  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی
  • کاربرد ها و راهنمای خرید لوله استیل مانیسمان
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • خروج از ورشکستگی یک واحد تولیدی مکمل غذایی دام و طیور
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب